Bokstunder på semestern

Bokstunder på semestern

Att läsa böcker är bra för minnet då vi tänker i bilder och ser handlingens olika delar och karaktärerna det handlar om. Det blir samma sak om vi lyssnar på en ljudbok, vi målar även då upp bilderna av personligheterna och vad de gör.

Att koppla av är det vi behöver mest på semestern. Vi vill också känna oss fräscha och med en YSL deo så fixar vi lätt den biten och kan vara säkra på att vi doftar gott. Doften sprids vidare till omgivningen som också får en angenäm upplevelse och det blir ett extra plus. Även om vi väljer att ligga i hängmattan större delen av semestern och njuta av litteraturens värld så är det skönt att veta att vi i mötet med andra vid exempelvis lunch och andra måltider doftar gott. Semester är tänkt för avkoppling från vardagens stress och vi kan låta bli att göra mycket men vi vill ju naturligtvis ändå hålla vår hygien hur vi än semestrar.

Upptäck avkopplingen med att läsa

Det finns många genrer att välja på när vi vill läsa en bok och många hittar sin favoritgenre ganska snabbt. Att vi under vår semester vill koppla av, det är nog alla överens om. Det kan dock vara mindre lätt för vissa av oss att efter en hektisk arbetsperiod helt plötsligt vara lediga och fria att göra vad vi känner för. Det i sig kan upplevas som en stress. Att börja sin resa i litteraturens värld med en ljudbok kan vara en stor fördel. Då kan vi röra på oss samtidigt ute i naturen och ändå få till oss allt det goda som boken ger.

Det finns mycket att välja på

I litteraturens värld finns det oändligt många författare som har fångat läsarnas intresse genom århundraden. Vi hittar ofta en författare som skriver på ett sätt som gör att vi lätt kan ta till oss handlingen och försvinna in i den. Det är också vanligt att vi blir något av en bokmal under just semestern då vi har tid och möjlighet att utforska böckernas värld på ett annat sätt. Vi kan få till oss tips från andra som har läst mycket och på det viset hitta nya genrer att utforska.

Att ha bokstunder på semestern kan lätt bli en god vana att ta med in i vardagen ihop med den fina doften från deodoranten. Doften påminner om semestern när böckernas värld öppnade sinnet för hur mycket det finns att koppla av till.