Lyssna på litteratur

Lyssna på litteratur

De senaste åren har det blivit allt vanligare att man lyssnar på litteratur istället för att fysiskt läsa den. I den här delen får du veta allt om ljudböcker.

Ljudbokstjänster

För att kunna lyssna på böcker behöver du använda dig av någon av de olika ljudbokstjänsterna som finns. Här är några av de mest populära:

Biblio – är en gratis ljudbokstjänst för dig som har ett bibliotekskort. Då får du tillgång till ditt lokala biblioteks katalog både vad gäller ljudböcker, men också e-böcker.

Bookbeat – är en av Sveriges mest populära ljudbokstjänster där du får tillgång till deras katalog av ljudböcker och e-böcker för minst 99 kronor i månaden.

Storytel – en annan populär ljudbokstjänst är Storytel där du får tillgång till hela deras katalog av e-böcker och ljudböcker för minst 169 kronor i månaden.

Nextory – För minst 139 kronor i månaden får du tillgång till Nextorys katalog bestående av e-böcker och ljudböcker.

Fördelarna med ljudböcker

Att ljudböcker har blivit så pass populära som de blivit de senaste året kan ha att göra med dess fördelar. Här är några fördelar som ljudböcker har:

Smidigt – med en ljudbok i dina öron eller högt i bakgrunden kan du ägna din tid åt att göra andra saker samtidigt. Till exempel vika tvätt, diska, städa eller laga mat samtidigt som du blir underhållen av en bok.

Enkelt – eftersom ljudböcker är digitala är de väldigt enkla att ta med sig. Ljudböcker kan man lyssna på när och hur man vill.

Inkluderande – Många som inte läser fysiska böcker har inte förutsättningarna för att kunna göra det. Att lyssna på böcker istället för att läsa dem är särskilt bra för de som lider av lässvårigheter.