Lyssna på bra ljudböcker med bra ljud

Lyssna på bra ljudböcker med bra ljud

Att lyssna på ljudböcker kräver betydligt mer av dig som konsument än traditionella tryckta böcker. För oavsett hur bra den där boken är kommer du inte få någon bra upplevelse av den om du inte har schyssta lurar.

Att du är intresserad av litteratur behöver inte betyda att du har koll på ljudteknik. Ofta är fallet precis tvärtom. Du vill ju läsa en bok, tekniken ska bara funka. Och alla dessa sladdar. Vem som helst blir galen på allt trassel. Om det ändå funnits en smidig lösning. Men: det gör det! För dig som inte hänger med i svängarna vad gäller tekniska landvinningar kommer detta kanske som en överraskning. Men dagens moderna hörlurar, som exempelvis AirPods, är både sladdlösa och välfungerande. Perfekta för att ge dina ljudböcker den ljudkvalitet de förtjänar.

Somna snabbt med sladdlösa lurar

Kanske har du också börjat lyssna på ljudböcker på kvällarna? Många människor använder ljudböcker för att somna lättare. Precis som DN skriver kopplar många ihop en varm berättarröst med trygghet vilket gör det lättare att slappna av och falla in i en god sömn. Även om vissa oroar sig för att det skulle vara skadligt att somna med hörlurar i öronen finns det faktiskt ingen forskning som visar på det. Du kan alltså tryggt låta en god berättare vagga dig till sömns.

Men undvik gärna hörlurar med sladd. Det är lätt att trassla in sig när du vrider och vänder dig under natten, och du vill ju vare sig riva ned telefonen i golvet eller få sladden runt halsen. För dig som använder litteraturen som sömnmedel är det helt klart trådlösa hörlurar som gäller. Se också till att ha ett bra case att ladda lurarna i. Den som vänjer sig vid att somna till en berättarröst kan uppleva det knivigt att vänja sig av med det. Och vissa nätters sömn är ju viktigare än andra. Har du något speciellt du ska upp till en tidig morgon är det viktigt att kunna somna snabbt. Kanske ska du investera i en dubbel uppsättning AirPods så du är säker på att alltid kunna få en god natts sömn utan besvär.