Klassisk litteratur

Klassisk litteratur

Det finns en hel del bra klassisk litteratur. I den den här delen går vi igenom några av de mest populära klassiska böckerna som är skrivna av utländska författare.

Anne of Green Gables av L.M. Montgomery

Anne of Green Gables, eller Anne på Grönkulla som boken heter på svenska är den första boken om den unga föräldralösa Anne som lever på 1800-talet i Kanada. I den första boken om den rödhåriga, pratsamma och fantasifulla får vi följa Anne från att hon är föräldralös till att hon får sin första trygghet hos syskonparet Cuthbert som bestämmer sig för att adoptera henne.

Dracula av Bram Stoker

En av världens första skräckromaner är Dracula som är skriven av Bram Stoker år 1897. I boken får vi följa en advokat som blir skickad till Transsylvanien där han får möta sin klient Dracula som önskar att få komma till England. Men hans klient är inte som andra klienter och det är i Dracula vi får först får möta en av litteraturhistoriens första monster.

Jane Eyre av Charlotte Brontë

En annan bok som är en populär klassiker är Jane är som är skriven av Charlotte Brontë. Boken är först utgiven år 1847. I boken får vi följa den föräldralösa flickan Jane Eyres väg mot självständighet, och kärlek.

Wuthering Heights av Emily Brontë

Wuthering heights, eller svindlande höjder som den heter på svenska är en bok som är skriven av Emily Brontë år 1847. Boken följer ett romantiskt förhållande mellan huvudpersonerna Catherine Earnshaw och Heathcliff.