Lär dig designa ett snyggt cv genom att läsa böcker

Lär dig designa ett snyggt cv genom att läsa böcker

Att läsa böcker kan hjälpa dig få ett snyggt cv i en dubbel bemärkelse. Dels kan det ge dig kunskaper som får dig att sticka ut på arbetsmarknaden, dels kan det ge dig de handfasta färdigheter du behöver för att skapa en professionell cv mall på egen hand.

Böcker om design ger en bra grund

Det finns mängder av designböcker för nybörjare på design. Tack vare dessa böcker kan du lära dig grunderna i de vanligaste designprogrammen och förvärva kunskaper inom vad som brukar benämnas designteori. Vilket typsnitt passar var och vilka färger passar bäst ihop? Sådana saker kan du bokstavligen läsa dig till i den litteratur som finns till hands. När du sedan fått kläm på grunderna kan du skräddarsy en cv mall utifrån dina behov.

Inspiration för både cv mall och poster

Den professionella designerns främsta yrkesknep är att aldrig sluta läsa böcker och lära sig nya saker. Ju mer kunskap man har om design och form, desto snyggare cv mallar och posters kan man kreera, bara för att nämna ett par exempel på vad man kan designa. Ett cv kan förefalla vara en liten, enkel sak. Riktigt så enkelt är det dock inte att få till ett snyggt cv. Genom att studera goda designexempel kan du lära dig hur du får bitarna att falla på plats. Nästa steg? Att designa posters och starta en digital posterbutik, kanske?

Börja läsa böcker om design- och färgteori. Fördjupa dig sedan i de enskilda designprogrammen. För att göra cv mallar och posters kan du behöva läsa litteratur om Adobe-programmen Illustrator och Indesign. Tänk även på att uppdatera cv:t med dina nya färdigheter!